يتم التشغيل بواسطة Blogger.
Powered By Blogger
سجلني في الجامعات التركية

صفحة متخصصة بالخدمات الجامعيىة في تركيا وكل ما يخص مجال التعليم تقدم استفسارت وخدمات باسعار رمزية

بحث هذه المدونة الإلكترونية

Translate

[الشائعة :][6]

الاستكمال
الافرع وجامعاتها
الجامعات
الدراسات العليا
جامعات تقبل الثانوية فقط
جامعات تقبل السات فقط
جامعات تقبل اليوس فقط
غير متاح حالياُ
متاح حاليا
نتائج المفاضلات 2020




أعلنت جامعة نيف شهير  (NEVŞEHİR HACI BEKTAŞI VELİ ÜNİVERSİTESİ )عن مواعيد افتتاح مفاضلتها للطلاب الأجانب لمرحلة البكالوريوس للعام الدراسي 2020-2021.
============================
التقويم:  
تبدا المفاضلة: 03/07/2020
تنتهي المفاضلة: 07/08/2020
اعلان النتائج :20/08/2020 
تثبيت القيد من :26/08/2020
انتهاء التثبت للقيد:11/09/2020
===========================
الاوراق المطلوبة للتسجيل:
صورة شخصية
صورة عن بطاقة الحماية المؤقتة أو جواز السفراو الاقامة
صورة عن الشهادة الثانوية (مترجمة)
صورة عن كشف اعلامات (مترجم)
============================
شروط التسجيل :
ان يكون اجنبي
ان يكون متخرج من الثانوية او في المرحلة الاخيرة
شهادة اللغة التركية ان وجدت
يحق للمجنس حديثا التقدم للمفاضلة
الشهادات التي تقبل بها الجامعة :
 الرابط
================================
طريقة التسجيل :
الكترونيا من خلال الرابط التالي :
================================
المقاعد المتاحة:
==================================
التفاصيل:
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ
LİSANS VE ÖNLİSANS PROGRAMLARINA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ İLANI
(2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı)

BAŞVURULAR SADECE ONLINE ORTAMDA YAPILACAK OLUP HER NE SEBEPLE OLURSA OLSUN KESİNLİKLE ELDEN BELGE ALINMAYACAKTIR.


 BAŞVURU KOŞULLARI
1.  Türk liselerine denk bir okulun son sınıfında öğrenim gören veya mezun olanların,
2.   Aşağıda Üniversitemizce belirlenen taban puan ve üstünde puan alanların başvuruları kabul edilebilecektir.
3.  Adaylardan;
Lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda olmaları koşuluyla başvurusu kabul edilecek adaylar ;
a)  Yabancı uyruklu olanlar;
b)    Doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri Bakanlığı’ndan Türk vatandaşlığından çıkma izni alanlar ve bunların Türk vatandaşlığından çıkma belgesinde kayıtlı reşit olmayan çocuklarının Türk Vatandaşlığı Kanunu uyarınca aldığı Tanınan Hakların Kullanılmasına İlişkin Belge sahibi olduklarını belgeleyenlerin,
c)Yabancı uyruklu iken sonradan kazanılan vatandaşlık ile TC vatandaşlığına geçenlerin / bu durumdaki çift uyrukluların,
ç) (I) 01/02/2013 tarihinden önce yurtdışında ortaöğretime devam eden TC uyruklu öğrencilerden ise ortaöğretiminin (lise) son üç yılını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların (ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk okullarında tamamlayanlar dahil)
(II) 01/02/2013 tarihinden sonra yurt dışında ortaöğretime başlayan adayların yurt dışından kabul kontenjanlarına ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların (ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk okullarında tamamlayanlar dahil)
d)      KKTC uyruklu olup; KKTC’de ikamet eden ve KKTC’de ortaöğrenimini tamamlayan GCE AL sınav sonuçlarına sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacakların, başvuruları kabul edilir.
Adaylardan;
a)    T.C. uyruklu olup ortaöğreniminin (lise) tamamını Türkiye’de veya KKTC’de tamamlayanların,
b)   K.K.T.C. uyruklu olanların (ortaöğreniminin tamamını (lise) K.K.T.C liselerinde bitirip GCE AL sonucuna sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacaklar hariç),
c)    3 nolu maddenin b bendinde tanımlanan doğumla ilk uyruğu T.C. olan çift uyrukluların, (1 nolu maddenin ç bendindeki şartları sağlayanlar hariç)
ç) Uyruğundan birisi K.K.T.C. olan çift uyrukluların (ortaöğreniminin (lise) tamamını KKTC liselerinde bitirip GCE AL sonucuna sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacaklar hariç),
d)    Türkiye’deki büyükelçilikler bünyesinde bulunan okullar ile Türkiye’de bulunan yabancı liselerde öğrenimlerini gören T.C uyruklu olan veya 1 nolu maddenin b bendinde tanımlanan doğumla ilk uyruğu T.C olan çift uyrukluların başvuruları kabul edilmez.
Adaylar başvurularında en fazla 2 (iki) program için tercih yapabilirler.
4.   Öğrencilerin Türkçe Dil Bilgi Düzeyi: Kesin kayıt hakkı kazanan adaylar, Türkçe bilgi düzeylerini belgelendirmek zorundadır. Türkçe dilinde Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı seviyesine göre C1 ve C2 sertifika sahibi olanlar eğitimlerine başlarlar. Sertifikası olmayanlar Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde sertifika sınavına girerler. En az C1 seviyesi sertifikaya sahip olmayanlar 1 sene izinli sayılırlar. Bir sene içerisinde en az C1 seviyesi sertifika alamayanların kayıtları silinir, en az C1 seviyesi sertifika alanlar eğitimlerine başlarlar.
5.  Öğrenciler Kayıt tarihinden itibaren en fazla 3 ay içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurarak sağlık sigortası yaptırmakla yükümlüdürler. Genel sağlık sigorta primleri öğrenciler tarafından ödenir. Üniversiteye kayıt olduktan sonra Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi Müdürlüğünden yabancı kimlik numarası alınarak Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına yabancı kimlik numaranızı bildirmeniz gerekmektedir. Kayıtta istenilen belgelerin
sunulamaması, yanlış beyan ya da kriterleri sağlamadığı tespit edilen kesin kayıt hakkı kazanan adayların kayıt hakları iptal edilir.
6. Özel Yetenek Sınavı sonucuna göre öğrenci alan Güzel Sanatlar Fakültesi ve Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliğine başvuracak adayların ayrıca yapılacak olan “Özel Yetenek Sınavına” girmeleri gerekir.

 BAŞVURU :
(1)     Başvurulara ilişkin açıklamalar Üniversitenin Ağ Sayfasında (http://www.nevsehir.edu.tr/) duyurulur.
(2)   Başvurular, duyurulan tarihler arasında üniversitenin aday başvuru sistemi (http://intstudent.nevsehir.edu.tr/) aracılığı ile alınır. Başvuru döneminde başvuru yapmayan adayların başvuruları değerlendirmeye alınmaz. Başvuru süresi bittikten sonra gerekli görülmesi halinde boş kontenjanların doldurulması amacıyla Senato kararı ile ek başvuru dönemi açılabilir.
(3)  Başvuru esnasında 4 nolu maddede listelenen başvuru evraklarının aslını ve Türkçe onaylı çevirisini aday sisteme yükler. Kesin kayıt aşamasında aday bu belgelerin asıllarını veya onaylı kopyalarını sunmak zorundadır. Sisteme yüklenen evraklarla, evrakların asılları arasında farklılık olması durumunda adayın kesin kaydı yapılmaz.
(4)  Başvuru esnasında başvuru sistemine yüklenmesi ve doldurulması gereken evraklar şunlardır :
a)      Ortaöğretim (Lise) diplomasının Türk liselerinden alınan diplomalara denk olduğunu gösteren T.C. Milli Eğitim Bakanlığından alınacak “Denklik Belgesi”,
b)    Ortaöğretim (Lise) diplomasının aslı ve onaylı çevirisi,
c)    Ortaöğretim (Lise) not durum belgesi ve onaylı çevirisi, ç) Pasaportun aslı ve onaylı çevirisi,
d)    Varsa Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı sonuç belgesi,
e)    "Tələbə Qəbulu uzrə Dovlət Komissiyasının" (TQDK) Sınav sonuç belgesi (Azerbaycan uyruklu öğrenciler tarafından yüklenecek)
f)     Varsa sınavların sonuç belgesi,
g)  Varsa Avrupa Ortak Dil Çerçevesi Seviyelerine göre en az C1 seviyesi Türkçe Yeterlilik Belgesi,
h)    Başvuru sistemindeki tercih formu (Aday en fazla 2 tercihte bulunabilir.) ğ) Vesikalık fotoğraf
(5)   Üniversitemize yurt dışından öğrenci kabulü sırasında öğrenci başvurularının değerlendirilmesinde kullanılan ve Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanan sınavlardan; lise bitirme sınavları statüsünde olan sınavların geçerlilik süreleri sınırsız; ancak üniversite giriş sınavı statüsünde olan sınavların (YÖS, SAT, vs.) geçerlilik süreleri ise iki yıl ile sınırlıdır.
(6)  Yapılan başvuruların uygun olup olmadığı incelenerek, uygun olanlar onaylanır, uygun olmayanlar ise uygun olmama nedeni sisteme girilir ve adayın başvurusunu düzeltmesi için başvuru tarihinin bitiminden itibaren 3 gün süre verilir. Bu süre içerisinde başvurusunu düzeltmeyen adayın başvurusu değerlendirmeye alınmaz.
 BAŞVURU TARİHLERİ:
3 Temmuz 2020 saat 09:00 – 7 Ağustos 2020 Saat 17:30
 BAŞVURU ADRESİ:
Başvurular sadece online olarak “https://intstudent.nevsehir.edu.tr/” linkinden ‘Yabancı Uyruklu Öğrenci Başvuru’ sekmesinden yapılacaktır. Posta yoluyla başvuru kabul edilmeyecektir.

 BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ
1.Başvuruların değerlendirilmesi ve adayların yerleştirilmesi tamamen Üniversitenin önceliğindedir. Üniversite, ilan ettiği kontenjanları doldurup doldurmamakta serbesttir. Başvuru koşullarını sağlamış olmak, yerleştirme için kabul edilmeyi gerektirmez.
2.Üniversitenin yabancı uyruklu öğrenci kontenjanının en az %50’si kadar aday Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üniversitelerinin yaptığı Yabancı Öğrenci Sınavı(YÖS) puanına göre yerleştirilir. Boş kalan kontenjanlara ise yukarıda yer alan ulusal ve uluslararası sınav sonuçları, diploma notları ve üstün yetenekli sporcu - sanatçılardan yerleştirme yapılır.

SONUÇLARIN İLAN EDİLMESİ
1.  Değerlendirme sonuçları üniversite internet ana sayfasından ( http://www.nevsehir.edu.tr/ ) ve https://intstudent.nevsehir.edu.tr/ başvuru sisteminden ilan edilir.
2.     Kesin kayıta hak kazanan adaylar, öğrenim meşruhatlı vize alabilmek için kabul mektuplarını başvuru sistemi üzerinden kendileri alırlar.
3.    Sonuçlar 20 Ağustos 2020 tarihinde yayınlanacaktır.


 KAYIT TARİHLERİ
Kayıtlar 26 Ağustos 2020 - 11 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.


Kesin kayıt hakkı kazanan adayların kayıt için gerekli belgeleri sunamaması, yanlış beyanda bulunması ya da istenen kriterleri sağlayamaması durumunda kesin kayıt hakkı kazanmış olsalar dahi kayıtları iptal edilir.

===================================
لمزيد من المعلومات: (وبعض الشروط):
==================================

جميع الحقوق محفوظة سجلني في الجامعات التركية